Pirinç Pilavı (Yumuşacık Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı su
- 1 adet et bulyon
- 1,5 tatlı kaşığı su
- Şehriye (Miktarı isteğe bağlı)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ (Margarin, tereyağ)
Pirinç Pilavı (Yumuşacık Lezzet) Tarifi Yapılışı
- Tavamıza yağlarımızı alıp kırdırıyoruz daha sonra şehriyemizi ekliyoruz.
- Şehriyelerimiz kızarınca pirincimizi ekleyerek 1 veya 1 buçuk dakika kavuruyoruz.
- Sonrasında önceden sıcak suyumuzun içine et bulyonumuzu eritiyoruz ve pirinçlerimizin üzerine suyumuzu ekliyoruz hemen ardından tuzumuzu ekliyoruz.
- Pirinçler şişip piştiğinde ocağımızın altını kapatıyoruz.
- Tavamıza peçete koyup ağzını örtüyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder