7 Ekim 2020 Çarşamba

Pirinç Pilavı (Yumuşacık Lezzet) Tarifi

 

Pirinç Pilavı (Yumuşacık Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 1 adet et bulyon
  • 1,5 tatlı kaşığı su
  • Şehriye (Miktarı isteğe bağlı)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ (Margarin, tereyağ)

Pirinç Pilavı (Yumuşacık Lezzet) Tarifi Yapılışı

  1. Tavamıza yağlarımızı alıp kırdırıyoruz daha sonra şehriyemizi ekliyoruz.
  2. Şehriyelerimiz kızarınca pirincimizi ekleyerek 1 veya 1 buçuk dakika kavuruyoruz.
  3. Sonrasında önceden sıcak suyumuzun içine et bulyonumuzu eritiyoruz ve pirinçlerimizin üzerine suyumuzu ekliyoruz hemen ardından tuzumuzu ekliyoruz.
  4. Pirinçler şişip piştiğinde ocağımızın altını kapatıyoruz.
  5. Tavamıza peçete koyup ağzını örtüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder