14 Ekim 2020 Çarşamba

Ratatouille Tarifi

 

Ratatouille Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet  kabak
  • 3 adet küçük domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1,5 çay bardağı kaynamış su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Not: kullandığım borcam mini borcamdır normal bir tava boyutundadır.
  • Sebze sosu malzemelerden kalan sebzeler ile yapıyoruz…

Ratatouille Tarifi Yapılışı

  1. Kabak, patlıcan ve domatesi ince ince doğruyoruz.
  2. Not : ben servis esnasında yemeği ters çevireceğim için sebze sosunu üstüne döktüm o yüzden sebzeleri dizme ile başlıyorum 🙂.
  3. Sebzeleri kabak çoğunlukta olmak üzere olabildiğince sık diziyoruz.
  4. Soğanı doğrayıp tavaya alıyoruz sarımsağı da ezip zeytinyağında sotelemeye başlıyoruz.
  5. Kalan tüm sebzeleri sırayla tavaya ekleyip sebzeleri soteliyoruz.
  6. Suyu ve baharatları da ekleyip kısık ateşte tüm sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  7. Borcamdaki yemeğin üzerine sebzeli sosun bir kısmını gezdiriyoruz.
  8. Borcam boyutlarında yağlı kağıt kesip yemeğin üzerine kapatıyoruz.
  9. Yemeğimizi önceden ısıtılmış 150° derece  fırında 35 dakika pişiriyoruz.
  10. Servis tabağımıza pişen yemeğimizi alıp kalan sosu tabağı süslemede kullanıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder