Ratatouille Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 3 adet küçük domates
- 1 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1,5 çay bardağı kaynamış su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Not: kullandığım borcam mini borcamdır normal bir tava boyutundadır.
- Sebze sosu malzemelerden kalan sebzeler ile yapıyoruz…
Ratatouille Tarifi Yapılışı
- Kabak, patlıcan ve domatesi ince ince doğruyoruz.
- Not : ben servis esnasında yemeği ters çevireceğim için sebze sosunu üstüne döktüm o yüzden sebzeleri dizme ile başlıyorum 🙂.
- Sebzeleri kabak çoğunlukta olmak üzere olabildiğince sık diziyoruz.
- Soğanı doğrayıp tavaya alıyoruz sarımsağı da ezip zeytinyağında sotelemeye başlıyoruz.
- Kalan tüm sebzeleri sırayla tavaya ekleyip sebzeleri soteliyoruz.
- Suyu ve baharatları da ekleyip kısık ateşte tüm sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Borcamdaki yemeğin üzerine sebzeli sosun bir kısmını gezdiriyoruz.
- Borcam boyutlarında yağlı kağıt kesip yemeğin üzerine kapatıyoruz.
- Yemeğimizi önceden ısıtılmış 150° derece fırında 35 dakika pişiriyoruz.
- Servis tabağımıza pişen yemeğimizi alıp kalan sosu tabağı süslemede kullanıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder