Karbonatlı Poğaça Tarifi

  Karbonatlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı zeytinyağı 2 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt Yarım paket krema 1 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı nişasta 1 çay kaşığı karbonat Yarım limon 5 su bardağı un İçine; Peynir Üzerine; Yumurta sarısı Susam Karbonatlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle un ve kabartma tozu hariç, sıvı malzemelerin hepsini bir kaba koyalım, limon ile karbonatı bir kapta karıştırıp köpürtelim onuda ekleyelim tuzu şekeri de ekleyip bir tel ile karıştıralım. Un ve kabartma tozunuda ekleyip silikon spatula veya tahta kaşık ile hamurumuzu toparlayalım birazda elimizle yoğurup çok yoğurmayacağız ama mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım. Bezelere ayırdığımız hamurlarımızın içine peyniri koyup yuvarlak poğaçalar yapalım. Tepsimize dizdiğimiz poğaçaların üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim. Ortasına bıçakla artı işareti keselim. 180⁰ ısınmış fırında 30 dakika pi...

Runeberg Keki Tarifi

Runeberg Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağından 2 parmak az toz şeker (120 gram)
  • 2 adet yumurta
  • 10 yemek kaşığı tereyağı (150 gram)
  • 100 gram zencefilli kurabiye
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 100 ml. elma suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (kalıbı yağlamak için)
Üzeri için:
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 100 ml. elma suyu
  • 2 yemek kaşığı vişne ya da böğürtlen reçeli
  • 1 yemek kaşığı sıcak su

Runeberg Keki Nasıl Yapılır?

  • Zencefilli kurabiyeleri mutfak robotundan geçirerek un kıvamına getirin.
  • Bir kabın içerisine tereyağı ve şekeri ekleyip çırparak krema kıvamına getirin.
  • Üzerine yumurtaları ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Ardından elma suyunu da ilave edin ve çırpın.
  • Un, toz tarçın, karbonat ve toz haline getirdiğiniz zencefilli kurabiyeleri de karışıma ekleyin.
  • Tahta spatula ve mikser yardımıyla malzemelerin özdeşleşmesini sağlayın.
  • Muffin kalıplarını yağladıktan sonra, hazırladığınız kek harcını kalıplara paylaştırın.
  • Karışımı kalıba koyduktan sonra kaşık yardımıyla üzerini düzleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında muffinleri pişirin.
  • 20. dakikada kürdanı keklere batırın ve pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Kekler piştikten sonra oda sıcaklığında bekleterek soğutun.
  • Soğuyan kekleri kalıptan çıkarttıktan sonra her birinin üzerinde 1 yemek kaşığı elma suyu gezdirin.
  • Bir kasenin içinde kaynar su ve pudra şekerini karıştırın.
  • Karışımı sıkma torbasıyla veya kaşıkla keklerin üzerine daire şeklinde gezdirin.
  • Dairelerin orta kısmına reçel koyun. Afiyet olsun.
Runeberg Kekinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Kek yapımında tam buğday yerine beyaz un da kullanabilirsiniz.
  • Dilerseniz çilek veya başka bir reçel de kullanabilirsiniz.
  • Elma suyu yerine şeftali suyu da kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?