7 Ekim 2020 Çarşamba

Tahıllı Şipşak Günaydın Maması +8 Tarifi

 

Tahıllı Şipşak Günaydın Maması +8 Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım muz
  • 1 adet sarı elma (tatlı elma)
  • 1 adet taze incir
  • 1 yemek kaşığı yulaf
  • 1 küp peynir altı suyu
  • 1 yemek kaşığı tepeleme organik pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı tepeleme organik irmik
  • 3 bardak temiz su (2 bardağı pirinç unlu irmikli muhallebiyi pişirmek için kullanılacak)

Tahıllı Şipşak Günaydın Maması +8 Tarifi Yapılışı

  1. Elmamızı cam rendeden rendeliyoruz.
  2. Muzumuzu soyup çatalla eziyoruz.
  3. İncirimizi de kabuğundan sıyırıp meyve püremize yediriyoruz.
  4. Bir yandan sahanımız da kıvam alana dek muhallebimizi pişiriyoruz.
  5. Yulafımızı da ekleyip yumuşamasını bekliyoruz.
  6. Peynir altı suyunu muhallebimize ilave ediyoruz.
  7. Muhallebimiz ile meyve püremizi özdeşleştiriyoruz.
  8. Sıcakken mamaları kavanozlarımıza doldurup kapaklarını kapatıyor ve ters çeviriyoruz.
  9. Soğuyan mamaları buzdolabına kaldırıyoruz.
  10. Bebeğimize çok seveceği meyvelerin müthiş aromasıyla lezzetlenen, sindirimi oldukça kolay mamasını yediriyoruz.

Afiyetle. 🍌🍎🏵.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder