Tahıllı Şipşak Günaydın Maması +8 Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım muz
- 1 adet sarı elma (tatlı elma)
- 1 adet taze incir
- 1 yemek kaşığı yulaf
- 1 küp peynir altı suyu
- 1 yemek kaşığı tepeleme organik pirinç unu
- 1 yemek kaşığı tepeleme organik irmik
- 3 bardak temiz su (2 bardağı pirinç unlu irmikli muhallebiyi pişirmek için kullanılacak)
Tahıllı Şipşak Günaydın Maması +8 Tarifi Yapılışı
- Elmamızı cam rendeden rendeliyoruz.
- Muzumuzu soyup çatalla eziyoruz.
- İncirimizi de kabuğundan sıyırıp meyve püremize yediriyoruz.
- Bir yandan sahanımız da kıvam alana dek muhallebimizi pişiriyoruz.
- Yulafımızı da ekleyip yumuşamasını bekliyoruz.
- Peynir altı suyunu muhallebimize ilave ediyoruz.
- Muhallebimiz ile meyve püremizi özdeşleştiriyoruz.
- Sıcakken mamaları kavanozlarımıza doldurup kapaklarını kapatıyor ve ters çeviriyoruz.
- Soğuyan mamaları buzdolabına kaldırıyoruz.
- Bebeğimize çok seveceği meyvelerin müthiş aromasıyla lezzetlenen, sindirimi oldukça kolay mamasını yediriyoruz.
Afiyetle. 🍌🍎🏵.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder