Yalancı Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
- 450 gram temizlenmiş tavuk ciğeri
- 3 adet orta boy küp küp doğranmış patates
- Un
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Zeytinyağı
Yalancı Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı
- Üzerinde bulunan zarı ayıkladığınız tavuk ciğerini, kuşbaşı büyüklüğünde kesin. Derin bir süzgece aldığınız doğranmış tavuk ciğerlerini yıkayıp suyunun süzülmesi için bekletin.
- Suyunu süzdürdüğünüz ciğerleri una bulayın. Ciğerlerin üzerindeki fazla unu almak için tekrar süzgeçten geçirin.
- Ciğerleri tavadaki ısınmış yağın içerisine koyun. Ciğerler pişirmeye başlayın çok kızartmayın kurumasın ;)
- Ayrı bir tavada kızdırdığınız yağda küp küp doğradığınız patatesleri kızartın.
- Pişen ciğerlerin fazla yağını süzdürerek bir tabağa aktarın.
- Patatesler de altın sarısı rengini alınca süzgeç yardımıyla yağını süzerek ocaktan alın. Altına bir peçete koyarak fazla yağından arındırın.
- Kızarttığınız ciğerleri ve küp patatesleri bir kapta birleştirerek iyice harmanlayın ve içine azıcık zeytinyağı ve baharatları ilave ederek iyice harmanlayın.
- Servis edeceğiniz tabağa alıp, sevdiklerinizle afiyetle tüketin!.
Afiyet olsun ♥️🐣😍🥰🌸
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder