1 Ekim 2020 Perşembe

Tavuk Kavurma Tarifi

Tavuk Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığından biraz az tereyağ

Tavuk Kavurma Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları yıkıyoruz ve yemeklik doğruyoruz. (orta irilikte olması yeterli çok küçük olursa kupkuru çok büyük olursa da kavurma kıvamında olmaz).
  2. Tavaya sıvı yağımızı koyup tavukları ekliyoruz kapağını kapayıp tavuk suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişiriyoruz.
  3. Suyunu çektikten sonra kekiği, pulbiber, karabiberi ve tuzumuzu ekliyoruz. Bir iki defa karıştırıyoruz.
  4. En son tereyağımızı ekleyip ocağımızı yüksek ateşe alıp tavuklarımızı kavuruyoruz. Nar gibi kızarınca tamamdır.
Püf nokta: tavuklar kızarmaya başlamadan çok karıştırmayın aksi taktirde dağılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder