Tavuklı Erişteli Salata (Tereyağında Kavrulmuş Ceviz Eşliğinde) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çorba kasesi erişte
- Yarım kg tavuk biftek
- Tuz
- Yoğurt
- Mayonez
- 1 diş sarımsak
- 50 gram tereyağ
- Az sıvı yağ
- 1 küçük kase dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşık pulbiber
Tavuklı Erişteli Salata (Tereyağında Kavrulmuş Ceviz Eşliğinde) Tarifi Yapılışı
- Tavuklar yıkanarak haşlanır.
- Eriştede ayrı bir tencerede tuzlu sıcak suda haşlanır süzülür.
- Tavuklar didilir.
- Soğuyan erişte ile buluşturulur.
- Sarımsaklı mayonezli yoğurt hazırlanır.
- Yoğurdun içine tavuklu erişte boşaltılıp harmanlanır.
- En son tereyağı eritilerek ceviz ve pulbiberle bir iki tur döndürdükten sonra yoğurdun üstüne boşaltılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder