21 Ekim 2020 Çarşamba

Tavuklı Erişteli Salata (Tereyağında Kavrulmuş Ceviz Eşliğinde) Tarifi

 

Tavuklı Erişteli Salata (Tereyağında Kavrulmuş Ceviz Eşliğinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çorba kasesi erişte
  • Yarım kg tavuk biftek
  • Tuz
  • Yoğurt
  • Mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • 50 gram tereyağ
  • Az sıvı yağ
  • 1 küçük kase dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşık pulbiber

Tavuklı Erişteli Salata (Tereyağında Kavrulmuş Ceviz Eşliğinde) Tarifi Yapılışı

  1. Tavuklar yıkanarak haşlanır.
  2. Eriştede ayrı bir tencerede tuzlu sıcak suda haşlanır süzülür.
  3. Tavuklar didilir.
  4. Soğuyan erişte ile buluşturulur.
  5. Sarımsaklı mayonezli yoğurt hazırlanır.
  6. Yoğurdun içine tavuklu erişte boşaltılıp harmanlanır.
  7. En son tereyağı eritilerek ceviz ve pulbiberle bir iki tur döndürdükten sonra yoğurdun üstüne boşaltılır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder