1 Ekim 2020 Perşembe

Tavuklu Sade Pilav Tarifi

Tavuklu Sade Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 bardak tavuk suyu
  • 2 bardak sıcak su
  • Bir yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Damak tadınıza göre tuz
  • Limon
  • Karabiber

Tavuklu Sade Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları küp küp doğrayıp sıvı yağda suyunu salana kadar pişiriyoruz.
  2. Başka bir tencere de az sıvı yağ ve tereyağıyla yıkanmış tuzlu ve limonlu suda bekletilmiş süzülmüş pirinçlerimizi ekleyip şeffalaşana ve tane tane olana kadar kavuruyoruz.
  3. 2 bardak tavuk suyu 2 bardak normal sıcak su. (ikiside sıcak olacak) ekleyip tuzunu ayarlayıp 2 fiske karabiber atıyoruz.
  4. Ağzını kapatıp ilk 5 dk harlı ateşte sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
  5. Tencerenin altından çatırdamalar geldiğinde suyunu tamanen çektiğinde altını kapatıp kavurduğm tavukları üzerine ekleyip 1 kere karışıtırıyoruz. 2 kat havlu peçete koyup kapağını kapatıyoruz. 15 dk dinlendikten sonra servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder