Tavuklu Sade Pilav Tarifi
Tavuklu Sade Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 2 su bardağı pirinç
- 2 bardak tavuk suyu
- 2 bardak sıcak su
- Bir yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Damak tadınıza göre tuz
- Limon
- Karabiber
Tavuklu Sade Pilav Tarifi Yapılışı
- Tavukları küp küp doğrayıp sıvı yağda suyunu salana kadar pişiriyoruz.
- Başka bir tencere de az sıvı yağ ve tereyağıyla yıkanmış tuzlu ve limonlu suda bekletilmiş süzülmüş pirinçlerimizi ekleyip şeffalaşana ve tane tane olana kadar kavuruyoruz.
- 2 bardak tavuk suyu 2 bardak normal sıcak su. (ikiside sıcak olacak) ekleyip tuzunu ayarlayıp 2 fiske karabiber atıyoruz.
- Ağzını kapatıp ilk 5 dk harlı ateşte sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
- Tencerenin altından çatırdamalar geldiğinde suyunu tamanen çektiğinde altını kapatıp kavurduğm tavukları üzerine ekleyip 1 kere karışıtırıyoruz. 2 kat havlu peçete koyup kapağını kapatıyoruz. 15 dk dinlendikten sonra servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder