Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr brokoli
- 2 taze patates
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3 taze soğan
- 2 diş sarımsak
- 5 sıcak su bardağı su ya da tavuk suyu
- Yarım demet dereotu
- Tuz
- Karabiber
Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır?
- Öncelikle taze soğanları ve sarımsakları temizleyip kıyın. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın. Zar şeklinde doğrayıp bir kapta soğuk suda bekletin.
- Brokoliyi yıkayıp küçük çiçeklere ayırın. Dereotunu temizleyip ince ince kıyın.
- Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Patatesleri süzüp tencerenin içine ilave edin. 1-2 dakika daha kavurun.
- Üzerine brokoli, sıcak su ya da tavuk suyunu ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Karışımı ocaktan alın. Blender’le püre haline gelinceye kadar ezin. Servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine dereotu serpiştirin. Taze nane yaprağı ile süsleyebilirsiniz.
- Brokoli çorbasını, etli güveç ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Brokoli Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Çorba için, brokoliyi haşladığınız suyu kullanabilirsiniz.
- Brokolilerin dağılmaması için kısık ateşte pişirin ve tahta kaşık ile karıştırın.
- Tavuk suyu yerine et suyu veya tavuk bulyon da kullanabilirsiniz.
- Çorbanın lezzetini arttırmak için, ocağın altını kapatmadan önce cheddar peyniri ile tatlandırabilirsiniz.
- Çorba koyu olursa, azar azar su ilave ederek kıvamlı bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz.
1 Porsiyon Brokoli Çorbası Kaç Kaloridir?
Demir ve kalsiyum bakımından zengin olan çorbanın bir porsiyonu, yaklaşık 50 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder