4 Kasım 2020 Çarşamba

Açma Tarifi

 

Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 buçuk su bardağı ılık su
  • 2 yumurtanın akı ( sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 buçuk yemek kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 11 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
  • İsteğe göre peynir ( ben sade yaptım daha lezzetli oldu )

Açma Tarifi Yapılışı

  1. Başta bütün malzemelerimizi sırasıyla derin bir yoğurma kabına alıyoruz güzelce çırpıyoruz.
  2. En sonunda unumuzu da ilave ediyoruz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  3. Elde ettiğimiz hamurun üzerini güzelce bir bezle veya herhangi bir şeyle kapatıyoruz yarım saat dinlenmesini bekliyoruz.
  4. Hamurumuz biraz kabardıktan sonra istediğimiz gibi şekil vererek yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz.

Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder