Peynirli, Sucuklu Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 1 adet yumurta akı
- 7 su bardağı un
İç Harcı İçin
- Maydanoz
- Lor peyniri
- Sucuk
- Zeytin
Peynirli, Sucuklu Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı
- İç harcı hazırlanışı 3 tutam maydanozu küçük küçük doğrayıp lor peyniri ile karıştırıyoruz.
- Hamur hazırlanışı un hariç bütün malzemeleri ve mayayı ilk başta karıştıralım.
- Gayet sıvı hale geldikten sonra unu kontrollü bir şekilde ekleyelim.
- Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Fırını 50 dereceye ayarlayıp 5 dakika ısıtıp kapatalım.
- Hamurun üzerini buzdolabı poşetiyle örtüp fırına koyup yarım saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru orta boy bezeler haline getirin. Oklava yardımıyla açıp içine maydanoz ve lor peyniri karışımınızdan, yada sucuk/zeytin koyup kapatın.
- Sıvı yağ ile ıslattığınız tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp.
- Fırını 200 dereceye ayarlayıp üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun ☺️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder