Ayvalı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük kereviz
- 1 adet ayva
- 2 adet küçük havuç
- 1 adet patates
- Orta boy 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- 1.5-2 bardak su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber (isteğe göre)
Terbiyesi için:
- 2 adet iri mandalinanın suyu
- Yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Ayvalı Kereviz Nasıl Yapılır?
- Ayva ve kereviz iri bir şekilde doğranır limonlu suda bekletilir.
- Havuclar ve patates çok küçük olmayacak şekilde doğranır ve yarim çay bardağı zeytinyağında hafif kavrulur
- Piyazlık doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilir biraz daha kavrulur.
- Limonlu suda beklemiş olan ayva ve kereviz dilimleri tencereye eklenir ve birkaç dakika daha kavrulur. Bu aşamada tuz ekleyebilirsiniz .
- Terbiye için gerekli malzemeler bir kasede karıştırılır ve tencereye ilave edilir.
- Ardından 1.5 su bardağı sıcak su da ilave edilir.
- Karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber eklenir.
- Yaklaşık 40 dakika kısık ateşte pişirilir. Kerevizlerin yumuşamasına göre ocağın altı kapatılır.
- Ocak kapatıldıktan sonra zeytinyağı gezdirilir( 3-4 yemek kaşığı kadar) ve kapak kapatılır yemek dinlenmeye alınır. (Ben bu aşamada çok az daha mandalina suyu gezdirdim yemeğime)
- Servis esnasında maydonoz ve derotu ilavesi yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder