4 Kasım 2020 Çarşamba

Ayvalı Kereviz Tarifi

 

Ayvalı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük kereviz
  • 1 adet ayva 
  • 2 adet küçük havuç
  • 1 adet patates
  • Orta boy 1 adet soğan 
  • 2 diş sarımsak 
  • Zeytinyağı
  • 1.5-2 bardak su
  • Tuz
  • Karabiber 
  • Pul biber (isteğe göre)

Terbiyesi için:

  • 2 adet iri mandalinanın suyu
  •  Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Ayvalı Kereviz Nasıl Yapılır?

  • Ayva ve kereviz iri bir şekilde doğranır limonlu suda bekletilir.
  • Havuclar ve patates çok küçük olmayacak şekilde doğranır ve yarim çay bardağı zeytinyağında hafif kavrulur
  • Piyazlık doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilir biraz daha kavrulur. 
  • Limonlu suda beklemiş olan ayva ve kereviz dilimleri tencereye eklenir ve birkaç dakika daha kavrulur. Bu aşamada tuz ekleyebilirsiniz .
  • Terbiye için gerekli malzemeler bir kasede karıştırılır ve tencereye ilave edilir. 
  • Ardından 1.5 su bardağı sıcak su da ilave edilir. 
  • Karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber eklenir.
  • Yaklaşık 40 dakika kısık ateşte pişirilir. Kerevizlerin yumuşamasına göre ocağın altı kapatılır.
  • Ocak kapatıldıktan sonra zeytinyağı gezdirilir( 3-4 yemek kaşığı kadar) ve kapak kapatılır yemek dinlenmeye alınır. (Ben bu aşamada çok az daha mandalina suyu gezdirdim yemeğime)
  • Servis esnasında maydonoz ve derotu ilavesi yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder