Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
- 5 patlıcan
- 1 dolmalık kırmızı biber
- 1 dolmalık sarı biber
- 1 sivribiber
Domates sosu için
- 6 domates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Üzeri için
- Yarım su bardağı süzme yoğurt
- 4 diş ezilmiş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Kızartmak için
- Ayçiçek yağı
Şakşuka Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patlıcanların uç kısımlarını kesip alacalı bir şekilde soyun ve küp küp doğrayın. 10 dakika tuzlu suda bekletin.
- Ardından süzüp kağıt havlu ile kurulayın. Biberleri temizleyip eşit büyüklükte şeritlere kesin.
- Domates sosu için, domatesleri soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp domatesi soteleyin. Salçayı ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın.Suyunu çekene kadar pişirin.
- Ayçiçek yağını tavada ısıtıp sırasıyla patlıcanları ve biberleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Kızaran sebzeleri servis tabağına alın.
- Ortasına sosun üçte ikisini döküp üzerine ezilmiş sarımsakla karıştırdığınız süzme yoğurdu ilave edin.
- Şakşukayı, klasik köfte veya mutancana ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Şakşukanın Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarif için gerekli olan patlıcanların, körpe ve çekirdeksiz olmasına özen gösterin.
- Tarife başlamadan önce patlıcanları suda bekletmeyi ihmal etmeyin. Bu sayede acılıkları daha çabuk gidecektir.
- Dilerseniz şakşukanın içerisine patates de ilave edebilirsiniz. Patatesleri kızartıp sosu dökmeden önce patlıcanlarla harmanlamak yeterli olacaktır.
- Servis tabağına mutlaka kağıt havlu koyun ve sebzelerin yağını salmasını bekleyin.
1 Porsiyon Şakşuka Kaç Kaloridir?
- Sebzelerle harmanlanan şakşukanın bir porsiyonu, yaklaşık 65 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder