1 Kasım 2020 Pazar

Bisquit Tarifi

 

Bisquit Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım paket krema
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 115 gram bardağı un
  • 130 gram soğuk küp doğranmış tereyağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz

Bisquit Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağ, un, tuz, kabartma tozu, karbonat, şeker blenderde 3-4 saniye çırpılır. Yoğurma kabına alınır (Tereyağ küplerinin erimemesine dikkat edilmeli).
  2. Süt, krema, limon suyu, sirke ayrı bir kapta karıştırılır.
  3. Unlu karışımın üstüne kremalı karışım ilave edilir ve fazla ezmeden (yani tereyağların erimesine fırsat vermeden) 10-12 defa yoğurulur.
  4. Hazırlanan hamurdan bardak ya da kesici yardımıyla yuvarlak hamurlar çıkarılır ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

Pişme süresi fırınlara göre farklılık göstermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder