Orjinal Karaköy Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin
- 2 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 250 gram tereyağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığına yakın tuz
- 1 paket kuru maya
- 2 yumurtanın beyazı (Sarısı üzerine)
- Aldığı kadar un
İç Harcı
- Beyaz peynir veya kaşar peyniri
Orjinal Karaköy Poğaçası Tarifi Yapılışı
- Maya, su ve şeker karıştırılır.
- Kalan malzemeler eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir ve 45 dakika mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde koparılarak içlerine peynir koyulur ve yuvarlanır. Hepsi bu şekilde fırın tepsisine dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çatalla çizik atılır.
- 180°firında alt üst kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder