1 Kasım 2020 Pazar

Orjinal Karaköy Poğaçası Tarifi

 

Orjinal Karaköy Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 250 gram tereyağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığına yakın tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yumurtanın beyazı (Sarısı üzerine)
  • Aldığı kadar un

İç Harcı

  • Beyaz peynir veya kaşar peyniri

Orjinal Karaköy Poğaçası Tarifi Yapılışı


  1. Maya, su ve şeker karıştırılır.
  2. Kalan malzemeler eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir ve 45 dakika mayalanmaya bırakılır.
  3. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde koparılarak içlerine peynir koyulur ve yuvarlanır. Hepsi bu şekilde fırın tepsisine dizilir.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çatalla çizik atılır.
  5. 180°firında alt üst kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder