2 Kasım 2020 Pazartesi

Bol Sarımsaklı Fırında Tavuk Tarifi

 

Bol Sarımsaklı Fırında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 parçalanmış tüm tavuk
  • 2 patates
  • 5-6 köy biberi
  • 8-9 diş sarımsak
  • 10-15 arpacık soğan

Marinesi için;

  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı sarımsak granül
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam kimyon
  • Tuz

Bol Sarımsaklı Fırında Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. • Temizlenip hazırlanmış tüm malzemeler bir kaba alınır. (sarımsak ve soğan doğranmayacak. ).
  2. •Marinesi için sarımsaklar ezilir ve diğer malzemelerle karıştırılarak bir sos oluşturulur. (pişmeyecek. ).
  3. •Hazırlanan marine sosu tavuklu karışıma eklenir ve iyice karıştırarak yaydırılır.
  4. Üzeri streçle kapatılarak 1 saat buzdolabında bekletilir.
  5. •Marinede olan tavuklar daha sonra olduğu gibi borcama aktarılır ve önceden ısıtılmış 200° derece fırında 1 saat kadar pişmeye bırakılır.

Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder