Kıyır Kıyır Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- Yarım su bardağı zeytinyağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağından az şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
İçi için;
- 3 tane elma
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- İsteğe göre ceviz
Kıyır Kıyır Elmalı Turta Tarifi Yapılışı
- Elmalarımızın kabuklarını soyalım ve rendeleyelim üzerine toz şeker, tarçın ekleyip ocağa alalım ve pişirelim.
- Elmalar pişince ocaktan alalım ve içine ceviz koyalım soğumaya bırakalım.
- Yoğurma kabımıza yoğurt, yağ, şeker, yumurta koyalım ve güzelce karıştıralım.
- Daha sonra elediğimiz unu yavaş yavaş dökelim ve bu sırada yoğurmaya devam edelim.
- Hamurumuz ele yapışmayan yumuşak olacak. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parçayı kenara ayıralım.
- Yağladığımız orta boy borcam kabımıza hamurumuzun kalan parçasını elimizle yayalım ve çatalla delikler açalım. Üzerine elmalı harcımızı döküp yayalım.
- Kenara ayırdığımız parçalardan minik parçalar alıp uzunlamasına açalım ve harcın üzerine bu şekilde hepsini dizelim.
- 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ve fırından çıkıp ilk sıcaklığı gidince üzerine pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder