2 Kasım 2020 Pazartesi

Kıyır Kıyır Elmalı Turta Tarifi

 

Kıyır Kıyır Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağından az şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

İçi için;

  • 3 tane elma
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • İsteğe göre ceviz

Kıyır Kıyır Elmalı Turta Tarifi Yapılışı

  1. Elmalarımızın kabuklarını soyalım ve rendeleyelim üzerine toz şeker, tarçın ekleyip ocağa alalım ve pişirelim.
  2. Elmalar pişince ocaktan alalım ve içine ceviz koyalım soğumaya bırakalım.
  3.  Yoğurma kabımıza yoğurt, yağ, şeker, yumurta koyalım ve güzelce karıştıralım.
  4. Daha sonra elediğimiz unu yavaş yavaş dökelim ve bu sırada yoğurmaya devam edelim.
  5. Hamurumuz ele yapışmayan yumuşak olacak. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parçayı kenara ayıralım.
  6. Yağladığımız orta boy borcam kabımıza hamurumuzun kalan parçasını elimizle yayalım ve çatalla delikler açalım. Üzerine elmalı harcımızı döküp yayalım.
  7. Kenara ayırdığımız parçalardan minik parçalar alıp uzunlamasına açalım ve harcın üzerine bu şekilde hepsini dizelim.
  8. 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ve fırından çıkıp ilk sıcaklığı gidince üzerine pudra şekeri serpelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder