5 Kasım 2020 Perşembe

Çekirdekli Mini Ekmekler Tarifi

 

Çekirdekli Mini Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 2 bardak süt
  • 4 bardak un
  • 1 bardak ayçekirdeği
  • Tuz

Çekirdekli Mini Ekmekler Tarifi Yapılışı

  1. Yaş mayayı, şeker ve ılıttığımız sütle karıştırıp 15 dk maya aktive olması için dinlendirelim.
  2. Üzerine ay çekirdeğini, unu ve tuzu koyup kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.
  3. Üzerini kapatıp mayalanması için 2. 30- 3 saat dinlendirelim.
  4. Kabaran hamurumuzu avuç içi kadar koparıp yuvarlayarak tepsimize dizelim.
  5. 1 saatte tepside bırakıp mayalandıralım.
  6. İsterseniz üzerine de çekirdek serpebilirsiniz.
  7. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 1 saat pişirelim.
  8. Üzerinin kızarmasını isterseniz fırını 180 dereceye alıp 15 dakika daha tutabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder