Çekirdekli Mini Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket yaş maya
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 2 bardak süt
- 4 bardak un
- 1 bardak ayçekirdeği
- Tuz
Çekirdekli Mini Ekmekler Tarifi Yapılışı
- Yaş mayayı, şeker ve ılıttığımız sütle karıştırıp 15 dk maya aktive olması için dinlendirelim.
- Üzerine ay çekirdeğini, unu ve tuzu koyup kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.
- Üzerini kapatıp mayalanması için 2. 30- 3 saat dinlendirelim.
- Kabaran hamurumuzu avuç içi kadar koparıp yuvarlayarak tepsimize dizelim.
- 1 saatte tepside bırakıp mayalandıralım.
- İsterseniz üzerine de çekirdek serpebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 1 saat pişirelim.
- Üzerinin kızarmasını isterseniz fırını 180 dereceye alıp 15 dakika daha tutabilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder