Kalıpta Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2.5 su bardağı un
- İsteğe göre damla çikolatası ve pudra şekeri
Kalıpta Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı
- Fırını 175 dereceye ayarlayalım ve ısınması için açalım.
- Yumurtaları çırpma kabına alalım ve kısa bir süre köpürene kadar çırpalım.
- Toz şekeri ilave ederek, 5-10 dakika arası iyice beyazlayana kadar yüksek devirde çırpalım.
- Mikserin devrini düşürerek, sıvı yağ ve yoğurtu katalım.
- Sıvı malzemeler karıştıktan sonra; vanilya, kabartma tozu ve un ilavesini yapalım ve karıştıralım mikserle.
- Sonra kalıbımızı iyice yağılıyoruz ben sıvı yağ sürdüm yumurta fırçası yardımı ile her yerine güzelce yedirdim yağı sonra çok az kalıbın her tarafına un serpiyoruz ki yapışmasın.
- Kekin pişmesi için, önceden ısınmış 175°c fırınımıza verelim ve yaklaşık 40 dakika pişirelim.
- ilk 30 dakika kapağını açmadan, kürdan testi temiz çıkana kadar kontrollü olarak pişirelim.
- Fırından çıkan keki soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, servise hazırlayalım.
- Ben üzerine pudra şekeri döktüm dileyen olursa dökebilir çok güzel oluyor tadı deneyim derim😂.
Deneyeceklere afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder