5 Kasım 2020 Perşembe

Kalıpta Tarçınlı Kek Tarifi

 

Kalıpta Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2.5 su bardağı un
  • İsteğe göre damla çikolatası ve pudra şekeri

Kalıpta Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Fırını 175 dereceye ayarlayalım ve ısınması için açalım.
  2. Yumurtaları çırpma kabına alalım ve kısa bir süre köpürene kadar çırpalım.
  3. Toz şekeri ilave ederek, 5-10 dakika arası iyice beyazlayana kadar yüksek devirde çırpalım.
  4. Mikserin devrini düşürerek, sıvı yağ ve yoğurtu katalım.
  5. Sıvı malzemeler karıştıktan sonra; vanilya, kabartma tozu ve un ilavesini yapalım ve karıştıralım mikserle.
  6. Sonra kalıbımızı iyice yağılıyoruz ben sıvı yağ sürdüm yumurta fırçası yardımı ile her yerine güzelce yedirdim yağı sonra çok az kalıbın her tarafına un serpiyoruz ki yapışmasın.
  7. Kekin pişmesi için, önceden ısınmış 175°c fırınımıza verelim ve yaklaşık 40 dakika pişirelim.
  8.  ilk 30 dakika kapağını açmadan, kürdan testi temiz çıkana kadar kontrollü olarak pişirelim.
  9. Fırından çıkan keki soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, servise hazırlayalım.
  10. Ben üzerine pudra şekeri döktüm dileyen olursa dökebilir çok güzel oluyor tadı deneyim derim😂.

Deneyeceklere afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder