1 Kasım 2020 Pazar

Çıtır Pide Tarifi

 

Çıtır Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 5 su bardağı un
  • 1buçuk tatlı kaşığı tuz

İç harcı;

  • 250 gram kıyma
  • 2 büyük domates
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 kırmızı biber

Çıtır Pide Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ı2 su bardağı ılık su ve yarım çaybardağı yağımızın üstüne maya ve şekeri dökelim.
  2. Ardından 4 su bardağı unu koyup üstüne tuzumuzu ekleyip yoğuralım.
  3. Son 1 bardak yani5. Bardağımız olan unu kontrollü bir şekilde hamuru toplama amacıyla koyalım(ele yapışmaz bir hamur olacak)
  4. Mayalanması için streçle örtüp 40 dakika kadar bekleyelim.
  5. Bu sırada iç harcımız için belirttiğim malzemeleri robottan geçirip kıymayla beraber yoğuralım.
  6. Üstüne 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 2 tatlı kaşığı pul biber dökelim.
  7. Yoğurduktan sonra dolapta bekletelim.
  8. Kabaran hamurumuzu tezgaha alıp 12 eşit parçaya bölelim.
  9. Böldüğümüz parçaları elimizle yuvarlayıp pide şeklinde uzunlamasına açmaya başlayalım.
  10. Açtığımız pidenin üstüne kıyma harcını yerleştirip kenarlarını düzgünce katlayalım.
  11. Pişirme kağıdının üstüne koyup tepsiyle fırına atalım. 15 dakika 230 derecede alt üst ayarda pişmesi yeterli olucaktır.
  12. Piştikten sonra tepsiyi çıkartıp kenarlarına tereyağ sürelim ve yemeğe hazır afiyet olsun:).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder