Çıtır Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 5 su bardağı un
- 1buçuk tatlı kaşığı tuz
İç harcı;
- 250 gram kıyma
- 2 büyük domates
- 1 büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 kırmızı biber
Çıtır Pide Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ı2 su bardağı ılık su ve yarım çaybardağı yağımızın üstüne maya ve şekeri dökelim.
- Ardından 4 su bardağı unu koyup üstüne tuzumuzu ekleyip yoğuralım.
- Son 1 bardak yani5. Bardağımız olan unu kontrollü bir şekilde hamuru toplama amacıyla koyalım(ele yapışmaz bir hamur olacak)
- Mayalanması için streçle örtüp 40 dakika kadar bekleyelim.
- Bu sırada iç harcımız için belirttiğim malzemeleri robottan geçirip kıymayla beraber yoğuralım.
- Üstüne 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 2 tatlı kaşığı pul biber dökelim.
- Yoğurduktan sonra dolapta bekletelim.
- Kabaran hamurumuzu tezgaha alıp 12 eşit parçaya bölelim.
- Böldüğümüz parçaları elimizle yuvarlayıp pide şeklinde uzunlamasına açmaya başlayalım.
- Açtığımız pidenin üstüne kıyma harcını yerleştirip kenarlarını düzgünce katlayalım.
- Pişirme kağıdının üstüne koyup tepsiyle fırına atalım. 15 dakika 230 derecede alt üst ayarda pişmesi yeterli olucaktır.
- Piştikten sonra tepsiyi çıkartıp kenarlarına tereyağ sürelim ve yemeğe hazır afiyet olsun:).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder