1 Kasım 2020 Pazar

Zerdeçal Ve Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi

 

Zerdeçal Ve Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet diş sarımsak
  • 1 adet zencefil, yaklaşık 2 cm
  • 2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 2 l su

Zerdeçal Ve Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Zerdeçal ve zencefilli havuç çorbası için havuçları temizleyin ve dilimler halinde kesin.
  2. Sarımsak ve soğanı soyup ince ince doğrayın. Zencefili yıkayın ve doğrayın veya rendeleyin.
  3. Sonra ince ince doğranmış soğanı sarımsakla birlikte bir tencereye kızgın yağ ile koyun ve soteleyin ( ben hepsini çokta ince doğramadım çünkü blenderden geçecek)
  4. Sonra suyu dökün ve kaynatın ve havuç parçaları, zencefil ve zerdeçal ekleyin.
  5. Tencereyi orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin – arada sırada hiçbir şeyin yanmaması için karıştırın.
  6. Havuçlar hazır olur olmaz (= yumuşak), çorbayı bir el blenderi ile iyice püre haline getirin ve tuz, karabiber ve arzuya göre susam yağı ile tatlandırın. Koyuluğuna göre şu ekleyebilirsiniz.
  7. Ben çorbaya birde hindistan sütü ekledim tabi kişiye göre değişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder