Zerdeçal Ve Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gram havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet diş sarımsak
- 1 adet zencefil, yaklaşık 2 cm
- 2 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı yağ
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 2 l su
Zerdeçal Ve Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı
- Zerdeçal ve zencefilli havuç çorbası için havuçları temizleyin ve dilimler halinde kesin.
- Sarımsak ve soğanı soyup ince ince doğrayın. Zencefili yıkayın ve doğrayın veya rendeleyin.
- Sonra ince ince doğranmış soğanı sarımsakla birlikte bir tencereye kızgın yağ ile koyun ve soteleyin ( ben hepsini çokta ince doğramadım çünkü blenderden geçecek)
- Sonra suyu dökün ve kaynatın ve havuç parçaları, zencefil ve zerdeçal ekleyin.
- Tencereyi orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin – arada sırada hiçbir şeyin yanmaması için karıştırın.
- Havuçlar hazır olur olmaz (= yumuşak), çorbayı bir el blenderi ile iyice püre haline getirin ve tuz, karabiber ve arzuya göre susam yağı ile tatlandırın. Koyuluğuna göre şu ekleyebilirsiniz.
- Ben çorbaya birde hindistan sütü ekledim tabi kişiye göre değişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder