4 Kasım 2020 Çarşamba

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağ
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz biber
  • 3, 5 su bardağı sıcak su

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Soğan küçük küpler halinde doğranıp tencereye alınır, üzerine zeytinyağ ve ayçiçek yağı eklenir. Orta ateşte 2-3 dakika kavrulur.
  2. Yeşil biber ve kırmızı biber dörde bölünüp doğranır ve soğanların üzerine alınır. 4-5 dakika orta ateşte kavrulur.
  3. Salça ve baharatlar eklenir.
  4. Küçük parçalar halinde doğranmış domatesler de eklenerek kavurmaya devam edilir.
  5. Domatesler yumuşayınca bulgur, tuz ve kaynamış su eklenerek yüksek ateşte 3-4 dakika pişirilir.
  6. Pilav göz göz olup koyulaşınca kısık ateşe alınıp, kapağı kapatılır.
  7. Pilav suyunu tamamen çekmeden ocağın altı kapatılır ve üzerine temiz bir bez örtülerek 15-20 dakika kadar demlendirilir.
  8. Demlenen pilav sıcak servis edilir. Afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder