Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağ
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet orta boy domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı toz biber
- 3, 5 su bardağı sıcak su
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Soğan küçük küpler halinde doğranıp tencereye alınır, üzerine zeytinyağ ve ayçiçek yağı eklenir. Orta ateşte 2-3 dakika kavrulur.
- Yeşil biber ve kırmızı biber dörde bölünüp doğranır ve soğanların üzerine alınır. 4-5 dakika orta ateşte kavrulur.
- Salça ve baharatlar eklenir.
- Küçük parçalar halinde doğranmış domatesler de eklenerek kavurmaya devam edilir.
- Domatesler yumuşayınca bulgur, tuz ve kaynamış su eklenerek yüksek ateşte 3-4 dakika pişirilir.
- Pilav göz göz olup koyulaşınca kısık ateşe alınıp, kapağı kapatılır.
- Pilav suyunu tamamen çekmeden ocağın altı kapatılır ve üzerine temiz bir bez örtülerek 15-20 dakika kadar demlendirilir.
- Demlenen pilav sıcak servis edilir. Afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder