1 Kasım 2020 Pazar

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 yumurta
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 bardak un ile başlayın ilave gerekiyor

İç malzemesi;

  • 4 adet elma
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım bardak ceviz veya fındık (isteğe bağlı)

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce elmaları soyup rendeleyin uygun bir tavaya alıp kavurmaya başlayın şeker ve tarçın da ekledikten sonra suyunu tamamen çekene kadar pişirin soğumaya bırakın.
  2. Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri koyup bulamaç gibi olana kadar karıştırın.
  3. Ununu ekleyerek yoğurmaya devam edin ,yumuşak bir hamur olsun ama cıvık olmasın.
  4. Gelelim şekil vermeye ben mandalina büyüklüğünde hamur alıp açtım kenarlarını kesip kare şeklini verdim, aparat ile yarını kestim diğer yarısına iç harcı koyup kapattım pişirme kaşığı olan fırın tepsisine dizdim .
  5. Bütün işlem bitince 170 derece fırında kızarmadan pişirin .
  6. Hafif dönmeye başlayınca çıkartın soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin ve servise hazır afiyet olsun 💞.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder