Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 yumurta
- 2 kaşık yoğurt
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 bardak un ile başlayın ilave gerekiyor
İç malzemesi;
- 4 adet elma
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım bardak ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- İlk önce elmaları soyup rendeleyin uygun bir tavaya alıp kavurmaya başlayın şeker ve tarçın da ekledikten sonra suyunu tamamen çekene kadar pişirin soğumaya bırakın.
- Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri koyup bulamaç gibi olana kadar karıştırın.
- Ununu ekleyerek yoğurmaya devam edin ,yumuşak bir hamur olsun ama cıvık olmasın.
- Gelelim şekil vermeye ben mandalina büyüklüğünde hamur alıp açtım kenarlarını kesip kare şeklini verdim, aparat ile yarını kestim diğer yarısına iç harcı koyup kapattım pişirme kaşığı olan fırın tepsisine dizdim .
- Bütün işlem bitince 170 derece fırında kızarmadan pişirin .
- Hafif dönmeye başlayınca çıkartın soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin ve servise hazır afiyet olsun 💞.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder