Kadayıf Dolması Erzurum’un Muhteşem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo yaş kadayıf
- Yeteri kadar ceviz
- 3-4 tane yumurta
Şerbet İçin
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon
Kızartmak İçin
- Sıvı yağ
Kadayıf Dolması Erzurum’un Muhteşem Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İl önce şerbeti hazırlıyoruz.
- 3 su bardağı şeker 3 su bardağı suyu yaklaşık 20 dakika kaynatıyoruz, içine birkaç damla limon sıkıyoruz.
- Şerbetini mutlaka soğuk olmalı.
- Kadayıftan parçalar koparıp uzunlamasına açıyoruz. Bir kenarına kırılmış cevizden koyup sarıyoruz.
- Ayrı bir kapta yumurtayı iyice çırpıyoruz, sardığımız kadayıfları yumurtaya bulayıp sıvı yağda kızartıyoruz.
- Kızaran tatlılarımızı soğuk şerbetle buluşturuyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder