1 Kasım 2020 Pazar

Kadayıf Dolması Erzurum’un Muhteşem Tatlısı Tarifi

 

Kadayıf Dolması Erzurum’un Muhteşem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo yaş kadayıf
  • Yeteri kadar ceviz
  • 3-4 tane yumurta

Şerbet İçin

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon

Kızartmak İçin

  • Sıvı yağ

Kadayıf Dolması Erzurum’un Muhteşem Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İl önce şerbeti hazırlıyoruz.
  2. 3 su bardağı şeker 3 su bardağı suyu yaklaşık 20 dakika kaynatıyoruz, içine birkaç damla limon sıkıyoruz.
  3. Şerbetini mutlaka soğuk olmalı.
  4. Kadayıftan parçalar koparıp uzunlamasına açıyoruz. Bir kenarına kırılmış cevizden koyup sarıyoruz.
  5. Ayrı bir kapta yumurtayı iyice çırpıyoruz, sardığımız kadayıfları yumurtaya bulayıp sıvı yağda kızartıyoruz.
  6. Kızaran tatlılarımızı soğuk şerbetle buluşturuyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder