5 Kasım 2020 Perşembe

Patates Püresi (Süzme Yoğurtlu) Tarifi

 

Patates Püresi (Süzme Yoğurtlu) Tarifi İçin Malzemeler

  • Patates (çok büyükse 3 adet  – orta boy 5 adet – küçük boy 6-7 adet)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya kaymak
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt  ( hiç hazır kullanmadım. ev yapımı ve hafif ekşi olursa istenilen tat elde edilebilir!)
  • 1 çay bardağı süt
  • Peynir veya kesik veya lor (isteğe bağlı, istenilen miktarda)
  •  1 tatlı kaşığı tuz ( içine tuzlu peynir koyduysanız tuzu azaltın tadına bakarak)
  • Kaşar peyniri (isteğe bağlı, istenilen miktarda)

Patates Püresi (Süzme Yoğurtlu) Tarifi Yapılışı

  1. ⚜Patatesleri soyalım.
  2. ⚜Küp küp doğrayarak kolayca pişecek küçüklüğe getirelim.
  3. ⚜Yayvan bir tava veya tencere olabilir, haşlayacağımız kaba alalım. Üzerini örtecek kadar su koyalım.
  4. ⚜Kaynama esnasında çatalla kontrol edip iyice ezilecek kıvama geldiğinde suyunu süzelim.
  5. ⚜Tekrar tencereye alalım. İçine sütü yoğurdu, tereyağı, kullanacaksak peynir ve kaşar peyniri koyalım. Ezici veya çatal yardımıyla hem karıştırıp hem ezelim.
  6. ⚜Tadını kontrol edip kontrollü bir şekilde tuzunu ekleyelim.
  7. ⚜En son blendırdan geçirelim.
  8. ⚜Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder