Patates Püresi (Süzme Yoğurtlu) Tarifi İçin Malzemeler
- Patates (çok büyükse 3 adet – orta boy 5 adet – küçük boy 6-7 adet)
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya kaymak
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt ( hiç hazır kullanmadım. ev yapımı ve hafif ekşi olursa istenilen tat elde edilebilir!)
- 1 çay bardağı süt
- Peynir veya kesik veya lor (isteğe bağlı, istenilen miktarda)
- 1 tatlı kaşığı tuz ( içine tuzlu peynir koyduysanız tuzu azaltın tadına bakarak)
- Kaşar peyniri (isteğe bağlı, istenilen miktarda)
Patates Püresi (Süzme Yoğurtlu) Tarifi Yapılışı
- ⚜Patatesleri soyalım.
- ⚜Küp küp doğrayarak kolayca pişecek küçüklüğe getirelim.
- ⚜Yayvan bir tava veya tencere olabilir, haşlayacağımız kaba alalım. Üzerini örtecek kadar su koyalım.
- ⚜Kaynama esnasında çatalla kontrol edip iyice ezilecek kıvama geldiğinde suyunu süzelim.
- ⚜Tekrar tencereye alalım. İçine sütü yoğurdu, tereyağı, kullanacaksak peynir ve kaşar peyniri koyalım. Ezici veya çatal yardımıyla hem karıştırıp hem ezelim.
- ⚜Tadını kontrol edip kontrollü bir şekilde tuzunu ekleyelim.
- ⚜En son blendırdan geçirelim.
- ⚜Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder