1 Kasım 2020 Pazar

Kayseri Yağlaması Tarifi

 

Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler

Harcı için;

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet biber
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 250 gram kıyma
  • 1 kaşık domates salçası
  • Yarım kaşık biber salçası
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Hamuru için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşından biraz eksik şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • Alabildiğince un

Sos için;

  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Tuz

Kayseri Yağlaması Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yağlama yapmaya başlamadan önce hamuru yoğurup mayalanmasını beklemek gerekiyor.
  2. Un hariç bütün malzemeleri karıştırıp bir karışım elde edilir. Ardından yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Hamurun üzerini kapatıp mayalanmasını beklerken harcımızı yapabiliriz.
  4. Hamurun yaklaşık 2 saat mayalanması gerekir.
  5. İlk önce soğanlar küp küp doğranır ve biraz yağ dökülerek kavrulur.
  6. Soğanlar pembeleşince üzerine kıyma da eklenip kavrulma işlemine devam edilir.
  7. Kıymamız da kavrulunca küp küp doğranan domatesler biberler eklenip sebzeler kendini bırakana kavrulur.
  8. Son olarak domates salçası biber salçası karabiber pul biber tuz eklenip son bir karıştırılıp üzerine yarım su bardağı su dökülür. Harcımız kaynatılır.
  9. Yoğun bir kıvam elde edilince ocağın altı kapatılır. Hamurumuz mayalanınca yumurta büyüklüğünde bezeler alınıp açma işlemine geçilir.
  10. Çok ince olmayacak hazır yufkadan daha kalın olacak kıvamda açılan hamurlar teflon tavada pişirilir.
  11. Her bir katın üstüne iç harcımızdan sürülerek üst üste katlar çıkılarak aynı işlem yapılır.
  12. Sıcak olarak yenilmesi her zaman daha güzel olan yağlamayı sarımsaklı yoğurda batırıp yenilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder