Kekikli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 600g küp doğranmış tavuk göğsü
Marinasyon için;
- 4 çay kaşığı kaşığı kekik
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- Karabiber, tuz
- Tavuğu pişirmek için
- 1 paket krema (200ml)
- 1-2 yemek kaşığı parmesan veya kaşar peyniri rendesi
Kekikli Tavuk Sote Tarifi Yapılışı
- Marinasyon için yukarıda saydığım tüm malzemeleri karıştırıp sotelik doğranmış tavukları güzelce harmanlayın ve üzeri streç filmle kapalı şekilde 2 saat marine edin.
- Uygun bir tavayı iyice ısıtın ve tavukları ekleyin, yüksek ateşte karıştırarak tavuklar kızarana dek pişirin.
- Son olarak ocağın altını kısın ve 1 paket kremayı ekleyerek bir süre daha pişirin.
- Kaşar peyniri rendesini ekleyip ocaktan alın. Yanına bir pilav veya salata ile yemeğiniz hazır.
Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder