1 Kasım 2020 Pazar

Kısır Tarifi

 

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  •  6 çay bardağı kısırlık bulgur
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet yeşil soğan
  • 1 demet taze nane
  • 1/2 (yarım) atom marul
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kimyon
  • 1 limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Kısır Tarifi Yapılışı


  1. Kaynar suyu bulgura ekleyelim.
  2. Yeşillikleri yıkayıp ince ince doğrayalım.
  3. Bulgura yeşillik hariç tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım.
  4. Yeşillikleri de ekleyip tekrar karıştıralım. Çay ve kornişon turşu ile servis edelim. Tarif bizde tam ölçüdür. Damak zevkine göre ölçüler ve malzemeler değiştirilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder