Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 6 çay bardağı kısırlık bulgur
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 demet maydanoz
- 1 demet yeşil soğan
- 1 demet taze nane
- 1/2 (yarım) atom marul
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kimyon
- 1 limon suyu
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kısır Tarifi Yapılışı
- Kaynar suyu bulgura ekleyelim.
- Yeşillikleri yıkayıp ince ince doğrayalım.
- Bulgura yeşillik hariç tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım.
- Yeşillikleri de ekleyip tekrar karıştıralım. Çay ve kornişon turşu ile servis edelim. Tarif bizde tam ölçüdür. Damak zevkine göre ölçüler ve malzemeler değiştirilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder