1 Kasım 2020 Pazar

Milföylü Şöbiyet Tatlısı Tarifi

 

Milföylü Şöbiyet Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet milföy hamuru
  • 1,5 yemek kaşığı irmik
  • Yarım su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • Toz fıstık ya da dövülmüş ceviz

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker

Milföylü Şöbiyet Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Süt ve irmiği bir tencerede koyulaşana kadar pişirelim.
  2. Şerbeti için başka bir tencerede su ve toz şekeri alalım kaynatalım. 5 dakika kaynattıktan sonra soğumaya bırakalım.
  3. Yumuşayan milföyler 8 parçaya ayıralım.
  4. Parçalara biraz irmikli karışımdan birazda toz fıstık ya da dövülmüş ceviz koyalım.
  5. Üçgen gibi katlayalım.
  6. Bütün milföylere aynı işlemi uygulayalım.
  7. Bir cezvede 1, 5 yemek kaşığı tereyağı eritelim.
  8. Milföylerin üzerine sürelim.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 40 dakika pişirelim.
  10. Fırından aldıktan sonra soğumuş şerbeti dökelim. Şerbetini çekince çok kolay şerbetli tatlımız hazır. Afiyet olsun💐

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder