Milföylü Şöbiyet Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet milföy hamuru
- 1,5 yemek kaşığı irmik
- Yarım su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
- Toz fıstık ya da dövülmüş ceviz
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
Milföylü Şöbiyet Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Süt ve irmiği bir tencerede koyulaşana kadar pişirelim.
- Şerbeti için başka bir tencerede su ve toz şekeri alalım kaynatalım. 5 dakika kaynattıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Yumuşayan milföyler 8 parçaya ayıralım.
- Parçalara biraz irmikli karışımdan birazda toz fıstık ya da dövülmüş ceviz koyalım.
- Üçgen gibi katlayalım.
- Bütün milföylere aynı işlemi uygulayalım.
- Bir cezvede 1, 5 yemek kaşığı tereyağı eritelim.
- Milföylerin üzerine sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 40 dakika pişirelim.
- Fırından aldıktan sonra soğumuş şerbeti dökelim. Şerbetini çekince çok kolay şerbetli tatlımız hazır. Afiyet olsun💐
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder