2 Kasım 2020 Pazartesi

Lokanta Usulü Acılı Ezme Salata Tarifi

 

Lokanta Usulü Acılı Ezme Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet orta boy salatalık
  • 2 adet büyük boy sarımsak
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi, sumak, pul biber
  • Nane, karabiber
  • Kekik, tuz ( bu ölçüleri damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz, ben bol eksili zeytinyağlı yaptım)

Lokanta Usulü Acılı Ezme Salata Tarifi Yapılışı

  1. Önce bütün sebzeleri yıkayalım. Domatesi soymayalım, salatalığı alacalı soyalım.
  2. Domatesi el rondosunda çekelim ama iyice ezilmesin, tabağa alalım onu.
  3. Ardından soğanı, salatalığı da ayrı ayrı robottan çekelim.
  4. Domatesin üzerine ekleyelim. Elimiz ile sivri biberleri minik minik doğrayalım.
  5. Bütün sebzeleri kaba alalım. Karıştırma robotunda yada blendır kabında sarımsak, biber salçası, zeytinyağı, nar ekşisi, baharatları, tuzu iyice birbirine harmanlayacak şekilde çırpalım.
  6. Ezmeye ekleyelim ve iyice karıştıralım. Tabağa alalım görsek amaçlı üzerine nar ekşisi gezdirelim.
  7. Bu ezme bozulmaz kavanoza yada vakumlu saklama kabında 4, 5 gün buzdolabında saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder