Lokanta Usulü Acılı Ezme Salata Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet orta boy salatalık
- 2 adet büyük boy sarımsak
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Zeytinyağı
- Nar ekşisi, sumak, pul biber
- Nane, karabiber
- Kekik, tuz ( bu ölçüleri damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz, ben bol eksili zeytinyağlı yaptım)
Lokanta Usulü Acılı Ezme Salata Tarifi Yapılışı
- Önce bütün sebzeleri yıkayalım. Domatesi soymayalım, salatalığı alacalı soyalım.
- Domatesi el rondosunda çekelim ama iyice ezilmesin, tabağa alalım onu.
- Ardından soğanı, salatalığı da ayrı ayrı robottan çekelim.
- Domatesin üzerine ekleyelim. Elimiz ile sivri biberleri minik minik doğrayalım.
- Bütün sebzeleri kaba alalım. Karıştırma robotunda yada blendır kabında sarımsak, biber salçası, zeytinyağı, nar ekşisi, baharatları, tuzu iyice birbirine harmanlayacak şekilde çırpalım.
- Ezmeye ekleyelim ve iyice karıştıralım. Tabağa alalım görsek amaçlı üzerine nar ekşisi gezdirelim.
- Bu ezme bozulmaz kavanoza yada vakumlu saklama kabında 4, 5 gün buzdolabında saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder