1 Kasım 2020 Pazar

Mısır Unlu Arnavut Ciğeri Tarifi

 

Mısır Unlu Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram tavuk ciğeri
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı süt

Baharatları için

  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Bulamak için

  • 1 su bardağı mısır unu
  • Yarım su bardağı normal un

Mısır Unlu Arnavut Ciğeri  Tarifi Yapılışı

  1. Ciğeri küp şeklinde doğrayın iyice yıkandıktan sonra bir kapta üzerine sütü döküp 1 saat kadar bekletin
  2. Daha sonra bir süzgece döküp süzelim.
  3. Patatesleri küp küp doğrayın kızgın yağda kızartın.
  4. Ciğerleri tuz ve baharatları döküp karıştırın bir tepsiye unu alıp ciğerleri iyice bulayın.
  5. Kızaran patatesleri servis tabağına alın.
  6. Ardından ciğerleri 2 posta halinde kızartın onları da tabağa alın soğan ve domatesleri halka şeklinde doğrayın.
  7. Tuzlayıp birazda limon ve zeytinyağı gezdirip tabağın kenarına yerleştirin servis edin afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder