Mısır Unlu Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram tavuk ciğeri
- 3 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 çay bardağı süt
Baharatları için
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı nane
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Bulamak için
- 1 su bardağı mısır unu
- Yarım su bardağı normal un
Mısır Unlu Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı
- Ciğeri küp şeklinde doğrayın iyice yıkandıktan sonra bir kapta üzerine sütü döküp 1 saat kadar bekletin
- Daha sonra bir süzgece döküp süzelim.
- Patatesleri küp küp doğrayın kızgın yağda kızartın.
- Ciğerleri tuz ve baharatları döküp karıştırın bir tepsiye unu alıp ciğerleri iyice bulayın.
- Kızaran patatesleri servis tabağına alın.
- Ardından ciğerleri 2 posta halinde kızartın onları da tabağa alın soğan ve domatesleri halka şeklinde doğrayın.
- Tuzlayıp birazda limon ve zeytinyağı gezdirip tabağın kenarına yerleştirin servis edin afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder