Supangleli Tavuk Göğüsü Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk göğsü için;
- 125 gram tereyağı ya da margarin
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
Kakaolu muhallebisi için;
- 2.5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- Birkaç parça çikolata
- 1 adet yumurta
- ½ su bardağı toz şeker
Supangleli Tavuk Göğüsü Tarifi Yapılışı
- Tencerenize tereyağını koyup ocağa alarak eritin.
- Ardından un ilave edip iyice kavurun.
- Daha sonra süt ve toz şeker ekleyip karıştırın.
- Biraz daha koyu kıvama ulaşana kadar sürekli karıştırıp pişirin. Piştikten sonra en az 7 dakika mikser ile çırpın. Ben yaklaşık 10 dakika çırpıyorum püf noktası burda sakız gibi olduktan sonra sudan geçirilmiş bir borcam içerisine aktarın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
- Başka bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta, kakao ve yumurta koyup sürekli karıştırın.
- Ardından da ocağa alıp pişirin. Kıvamı koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırıp pişirin ve ocaktan alın. İçerisine çikolata parçaları koyarak eriyene kadar karıştırın.
- Tatlınızı dolaptan çıkarın ve hazırladığınız kakaolu muhallebiyi üzerini yavaşça döküp eşit bir şekilde yaydırın. Dolapta bir gün bekleyince daha güzel oluyor. Afiyet olsun♥️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder