1 Kasım 2020 Pazar

Supangleli Tavuk Göğüsü Tarifi

 

Supangleli Tavuk Göğüsü Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk göğsü için;

  • 125 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un

Kakaolu muhallebisi için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Birkaç parça çikolata
  • 1 adet yumurta
  • ½ su bardağı toz şeker

Supangleli Tavuk Göğüsü Tarifi Yapılışı

  1. Tencerenize tereyağını koyup ocağa alarak eritin.
  2. Ardından un ilave edip iyice kavurun.
  3. Daha sonra süt ve toz şeker ekleyip karıştırın.
  4. Biraz daha koyu kıvama ulaşana kadar sürekli karıştırıp pişirin. Piştikten sonra en az 7 dakika mikser ile çırpın. Ben yaklaşık 10 dakika çırpıyorum püf noktası burda sakız gibi olduktan sonra sudan geçirilmiş bir borcam içerisine aktarın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
  5. Başka bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta, kakao ve yumurta koyup sürekli karıştırın.
  6. Ardından da ocağa alıp pişirin. Kıvamı koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırıp pişirin ve ocaktan alın. İçerisine çikolata parçaları koyarak eriyene kadar karıştırın.
  7. Tatlınızı dolaptan çıkarın ve hazırladığınız kakaolu muhallebiyi üzerini yavaşça döküp eşit bir şekilde yaydırın. Dolapta bir gün bekleyince daha güzel oluyor. Afiyet olsun♥️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder