Nefis Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr. kuzu kuşbaşı
- 2 havuç
- 2 patates
- 1 soğan
- 6 diş sarımsak
- 2 yeşil biber
- 12 çeri domates
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Nefis Orman Kebabı Tarifi Yapılışı
- Kuşbaşılarınızı yıkayıp, tencereye koyun ve bir su bardağı su ilavesiyle, iyice pişirin.
- Havuç, patates, soğan ve biberleri irice küp küp doğrayın.
- Etler suyunu çekince içine tereyağını ve doğranmış soğanı, sarımsağı ekleyip, kavurun.
- Sonrada kırmızı pul biber, tuz ve karabiberini atın. Etinizi hazırladıktan sonra sırayla havuç, biber, patates ve domatesleri ekleyin.
- Dikkatlice ezmeden karıştırın. [sebzeleri birini ekleyip, beş dakika pişirdikten sonra diğerini ekleyin. ]üzerine kekiğini de atın ve fırın kabına alıp 1 çay bardağı sıcak su ekleyin, sebzeler pişene kadar pişirin. 25-30 dk pişirin.
- Yemeğiniz, et piştikten sonra yarım saatte pişecektir.
- Ben üzerine tane karabiber de serptim çok yakışıyor.
Bu yemeğin yanına en çok şehriyeli pirinç pilavı yakışıyor. !!!.
Afiyet olsun. .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder