3 Kasım 2020 Salı

Perişan Kurabiye Tarifi

 

Perişan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ
  • 1 yemek kaşığı  sıvı yağı
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı  sirke

Perişan Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Önce bir derin boş kabımızı alıyoruz. İçine yumurta ve oda sıcaklığında ki tereyağını, yumurta güzelce karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra üzüm, ceviz ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Daha sonrasında un, pudra şekerini ilave edip iyice yoğuruyoruz.
  4. Fırın tepsimize yanmaz kağıt sererek perişan kurabiyemizi tepsimize yerleştirip önceden ısıtılan 180 derecelik fırınımıza koyuyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder