Perişan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- Yarım su bardağı ceviz
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
Perişan Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Önce bir derin boş kabımızı alıyoruz. İçine yumurta ve oda sıcaklığında ki tereyağını, yumurta güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra üzüm, ceviz ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Daha sonrasında un, pudra şekerini ilave edip iyice yoğuruyoruz.
- Fırın tepsimize yanmaz kağıt sererek perişan kurabiyemizi tepsimize yerleştirip önceden ısıtılan 180 derecelik fırınımıza koyuyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder