3 Kasım 2020 Salı

Papatya Kremalı Ve Mandalinalı Mini Tart Tarifi

 

Papatya Kremalı Ve Mandalinalı Mini Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 150 g tuzsuz tereyağı (Soğuk)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı saf vanilya özü
  • 2 yemek kaşığı buzlu su

Mandalina kreması için

  • 2 su bardağı mandalina suyu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı mandalina kabuğu rendesi
  • 150 g tuzsuz tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 4 adet büyük yumurta sarısı (Oda sıcaklığında)
  • 4 adet büyük yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Papatya kreması için

  • 1 su bardağı çırpılmış krema
  • 3 poşet papatya çayı
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri veya bal
  • Toz Antep fıstığı

Papatya Kremalı Ve Mandalinalı Mini Tart Nasıl Yapılır?

  • Un, pudra şekeri ve tuzu bir mutfak robotunun içine aktarın. Soğuk tereyağını ekleyin ve kırıntı haline gelene kadar karıştırın.
  • Yumurta sarısını, vanilyayı ve soğuk suyu ekleyin. Hamur kıvamına gelene kadar karıştırın ve streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika ila 1 saat arasında dinlendirin.
  • Hamuru merdane yardımıyla 5-6 mm kalınlığında açın. Mini tart kalıplarının içini kaplayacak şekilde bir çember kalıp ile hamuru kesin.
  • Hamurları mini tart kalıplarının içine bastırarak yerleştirin ve fazlalıkları üstten kesin. Hamurun tabanını çatalla birkaç yerinden delin ve dondurucuya koyup 30 dakika bekletin.
  • Tartları dondurucudan çıkarın. İçlerini yağlı kağıt ile kaplayın ve şekillerinin bozulmaması için nohut ile doldurun.
  • Tart kalıplarını önceden ısıttığınız fırına yerleştirip 15-20 dakika, hafif altın sarısı olana kadar pişirin.
  • Fırından alıp içindeki nohutları çıkarın ve tekrar fırına koyup 5-10 dakika daha kızarana kadar pişirin. Pişmiş olan tart kalıplarını bir tel ızgara üzerine alarak tamamen soğuyana kadar bekletin.
  • Mandalina kremasını hazırlamak için; mandalina suyunu bir sos tenceresine alın, orta-yüksek ateşte yarı yarıya azalana kadar pişirin ve soğuması için ocaktan alın.
  • Orta boy bir kapta toz şeker ve mandalina kabuğu rendesini parmaklarınızla ovarak karıştırın. Derin bir kasede, mandalinalı toz şekeri ve tereyağını krema kıvamına gelene kadar mikser yardımıyla çırpın.
  • Yumurta sarılarını, yumurtaları ve tuzu ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra soğutulmuş mandalina suyunu ilave ederek iyice karıştırın.
  • Karışımı orta boy bir tencereye aktarın ve orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar, sürekli çırparak 10-15 dakika pişirin. Mandalina kremasını cam bir kaseye aktarın ve soğuyana kadar buzdolabında bekletin.
  • Soğuyan kremayı tart tabanlarının içine eşit miktarda doldurun ve iyice soğuyana kadar üzerlerini streç film ile örterek 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Papatya kreması için papatya çayı poşetlerini sıcak suda demleyin ve küçük bir tencereye alarak içine kremayı ekleyin.
  • Kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Bir cam kaba aktarın ve en az 4 saat, tercihan gece boyunca soğuması için buzdolabında bekletin.
  • Soğuyan papatya kremasını derin bir kaseye alın ve üzerine pudra şekerini ekleyip katılaşana kadar mikserle çırpın.
  • Krema torbasının ucuna yıldız şekilli bir duy takın ve kremayı soğuyan tartların üzerine dilediğiniz gibi sıkıp toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder