Ihlamur Yaprağından Sarma Tarifi
Ihlamur Yaprağından Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- Malzemeler
- 4 su bardağı pirinç
- 5 orta boy soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 paket kuşüzümü
- 2 paket dolmalık fıstık veya 1/2 (yarım) su bardağı ceviz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 2 tatlı kaşığı nane
- Göz kararı tuz
- 1-1, 5 su bardağı su
Ihlamur Yaprağından Sarma Tarifi Yapılışı
- Yapraklar yıkanıp üst üste dizilir. Kaynayan suyun içinde arkalı önlü pişirilir.
- Soğanlar ince doğranıp zeytinyağında kavrulur. Ardından pirinç eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
- Ardından biber salçası eklenir. İyice kavrulduğunda suyu(1-1, 5su bardağı) ve tuzu ilave edilir.
- Sonra kapağını kapatıp altını kısıp 2 dk. Daha bekletip tencerenin altı kapatılır. Baharatları ilave edilir. Fıstık veya ceviz (küçük doğranıp) ayrı tavada kavrulur. En son kuşüzümü ilave edilir.
- Ihlamur yaprağı geç piştiği için düdüklü tencerede pişirmeyi tercih ettim.
- Tencereye dizildikten sonra üstüne çıkana kadar sıcak su dökülür.
- Kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.
- Havası çıktıktan sonra 15 dk. Kadar daha tutulur.💫💫topladıklarımızın arasında sert yapraklı kalın damarlıda vardı onları kullanmadım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder