Ihlamur Yaprağından Sarma Tarifi

 

Ihlamur Yaprağından Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • Malzemeler
  • 4 su bardağı pirinç
  • 5 orta boy soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 paket kuşüzümü
  • 2 paket dolmalık fıstık veya 1/2 (yarım) su bardağı ceviz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • Göz kararı tuz
  • 1-1, 5 su bardağı su

Ihlamur Yaprağından Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Yapraklar yıkanıp üst üste dizilir. Kaynayan suyun içinde arkalı önlü pişirilir.
  2. Soğanlar ince doğranıp zeytinyağında kavrulur. Ardından pirinç eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
  3. Ardından biber salçası eklenir. İyice kavrulduğunda suyu(1-1, 5su bardağı) ve tuzu ilave edilir.
  4. Sonra kapağını kapatıp altını kısıp 2 dk. Daha bekletip tencerenin altı kapatılır. Baharatları ilave edilir. Fıstık veya ceviz (küçük doğranıp) ayrı tavada kavrulur. En son kuşüzümü ilave edilir.
  5. Ihlamur yaprağı geç piştiği için düdüklü tencerede pişirmeyi tercih ettim.
  6. Tencereye dizildikten sonra üstüne çıkana kadar sıcak su dökülür.
  7. Kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.
  8. Havası çıktıktan sonra 15 dk. Kadar daha tutulur.💫💫topladıklarımızın arasında sert yapraklı kalın damarlıda vardı onları kullanmadım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder