1 Kasım 2020 Pazar

Sucuklu Kaşarlı Poğaça Tarifi

 

Sucuklu Kaşarlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket toz maya
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İçi için

  • Küp küp doğranmış kaşar
  • Dilim doğranmış sucuk

Üstüne

  • 2 yumurta sarısı

Sucuklu Kaşarlı Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Sütü ılıtıyoruz yoğurma kabına döküyoruz.
  2. Su, yağ maya ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. 5 dk kadar bekleyip unu kaşık yardımıyla ekleyerek yoğuruyoruz. Azar azar ekleyip hafif ele yapışan kıvama gelince streçleyip 30dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Kaşar ve sucuğu küp küp doğrayıp hazırlıyoruz.
  4. Parçalar koparıp elimizle açarak iç harcını koyuyoruz en son yumurta sürüp fırına veriyoruz.İstenilen ebatlarda yapılabilir sonuç değişmiyor hamur yumuşacık ve çok lezzetli oluyor. Ölçülere bağlı kalındığı taktirde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder