2 Kasım 2020 Pazartesi

Üçgen Börek Tarifi

 

Üçgen Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet hazır yufka,
  • 1 adet yumurta (Beyazı harca, sarısı üzerine)
  • Yarım bardak süt,
  • Yarım bardak sıvı yağ

İç:

  • 2 adet haşlanmış patates
  • 1 adet çok minik doğranmış kuru soğan
  • 1 bardak kaşar (rendelenmiş)
  • Tuz, kara biber

Üçgen Börek Tarifi Yapılışı


  1. Geniş bir kapta yumurtanın beyazını, sütü ve sıvı yağı çırpma teliyle iyice karıştırın.
  2. Yufkayı tezgaha açın ve bu karışımın üçte birini her tarafa gelecek şekilde fırçayla sürün.
  3. İkinci yufkayı üzerine kapatın ve karışımdan boşaltıp her tarafına yayın.
  4. Üçüncü yufkayı da en üste serin. Kalan tüm karışımı boşaltın.
  5. Yufkaları iki tarafından içe doğru katlayın. Katlı bölüme iç koyun ve ortaya doğru rulo yapın.
  6. İkiye bölün, ruloyu üçgen olacak şekilde bıçakla kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürün.
  8. Çörekotu ve susam serpin.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar kontrollü pişirin. Afiyet olsun. ❤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder