Üçgen Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet hazır yufka,
- 1 adet yumurta (Beyazı harca, sarısı üzerine)
- Yarım bardak süt,
- Yarım bardak sıvı yağ
İç:
- 2 adet haşlanmış patates
- 1 adet çok minik doğranmış kuru soğan
- 1 bardak kaşar (rendelenmiş)
- Tuz, kara biber
Üçgen Börek Tarifi Yapılışı
- Geniş bir kapta yumurtanın beyazını, sütü ve sıvı yağı çırpma teliyle iyice karıştırın.
- Yufkayı tezgaha açın ve bu karışımın üçte birini her tarafa gelecek şekilde fırçayla sürün.
- İkinci yufkayı üzerine kapatın ve karışımdan boşaltıp her tarafına yayın.
- Üçüncü yufkayı da en üste serin. Kalan tüm karışımı boşaltın.
- Yufkaları iki tarafından içe doğru katlayın. Katlı bölüme iç koyun ve ortaya doğru rulo yapın.
- İkiye bölün, ruloyu üçgen olacak şekilde bıçakla kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- Çörekotu ve susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar kontrollü pişirin. Afiyet olsun. ❤.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder