2 Kasım 2020 Pazartesi

Yumuşacık Mayasız Lavaş Tarifi

 

Yumuşacık Mayasız Lavaş Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz


Yumuşacık Mayasız Lavaş Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabımıza unumuzu eleyelim tuzumuzu koyalım ve suyumuzu yavaş yavaş koyalım ve yoğuralım.
  2. Yoğurduğumuz hamur ele yapışmayan çok yumsak olmayan bir hamur olmalı.
  3. Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatıp yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
  4.  Dolaptan aldığımız hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp az bir unla yufkadan biraz kalın açalım.
  5.  Açtığımız hamuru yapışmaz tavaya yüksek ateşte pişirelim.
  6.  Hemen pişiyor altı üstünü hemen çevirelim ve tavadan aldığımız lavaşları bir bezle saralım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder