Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 5 kahve fincanı un
- 1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
- 1 paket kremşanti(2 poşet)
Sos için:
- Çikolata sosu
Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı
Püf noktası:*kekimizin güzel kabarmasını için tepsiye döktükten sonra tepsinin etrafını vurarak içinde ki hava kabarcıkları dışına çıkacak ve kekin daha güzel kabarmasına neden olacaktır.
- Öncelikle üzeri için süt ile kremşanti hazırlanıp buzdolabına bırakılır.
- Kek için öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyelim tekrar çırpalım ve kakao ekleyip yavaş yavaş karıştıralım.
- Unu dökelim ve unun üzerine 1 paket vanilya ve 1 buçuk paket kabartma tozu ekleyip iyice çırpalım.
- 200 derece kontrollü olarak kekimizi pişirelim.
- Kekimiz pişerken çikolata sosunu pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Kekimiz pişip soğuduktan sonra üzerine hazırladığımız kremşantiyi yayalım daha sonra üzerine hazırladığımız soğuk çikolata sosunu üzerine dökelim.
- İsteğe göre süsleye biliriz şimdiden denecek olanlara afiyet olsun 💕.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder