4 Aralık 2020 Cuma

Ağlayan Pasta Tarifi

 

Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 5 kahve fincanı un
  • 1 limon kabuğu rendesi

Üzeri için:

  • 1 paket kremşanti(2 poşet)

Sos için:

  • Çikolata sosu

Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı

Püf noktası:*kekimizin güzel kabarmasını için tepsiye döktükten sonra tepsinin etrafını vurarak içinde ki hava kabarcıkları dışına çıkacak ve kekin daha güzel kabarmasına neden olacaktır.

  1. Öncelikle üzeri için süt ile kremşanti hazırlanıp buzdolabına bırakılır.
  2. Kek için öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  3. Sıvı yağ ve sütü ekleyelim tekrar çırpalım ve kakao ekleyip yavaş yavaş karıştıralım.
  4. Unu dökelim ve unun üzerine 1 paket vanilya ve 1 buçuk paket kabartma tozu ekleyip iyice çırpalım.
  5. 200 derece kontrollü olarak kekimizi pişirelim.
  6. Kekimiz pişerken çikolata sosunu pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  7. Kekimiz pişip soğuduktan sonra üzerine hazırladığımız kremşantiyi yayalım daha sonra üzerine hazırladığımız soğuk çikolata sosunu üzerine dökelim.
  8. İsteğe göre süsleye biliriz şimdiden denecek olanlara afiyet olsun 💕.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder