6 Aralık 2020 Pazar

Alman Lokması Tarifi

 

Alman Lokması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 şu bardağı un

Bulamak için:

  • 3-4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Kızartmak için sıvı yağ

Alman Lokması Tarifi Yapılışı

  1. Karıştırma kabına öncelikle yoğurt yumurta şeker kabartma tozu ve vanilyayı alıp güzelce çırpma teli ile çırpalım.
  2. Sonra ununu ekleyelim bardak ölçüsü 200 ml. Hızlıca karıştırarak hamurumuzu elde edelim.
  3. Bunları yaparken ocakta bir taraftan yağımızı kızdıralım. Yağ çok fazla kızmayacak.
  4. Hamuru tatlı kaşığı ile alalım başka bir tatlı kaşığı ile de top şeklinde ısınan yağa dökelim.
  5. Bu aşama da ocak çok harlı yanmamalı. Hamurlar yağda kızardıkça kendileri dönecekler.
  6. Pişen hamurları kağıt havlu serili kaba alalım.
  7. Başka bir kapta tarçın ve şekerimizi karıştıralım ilk sıcağı çıkan lokmalarımızı içine koyup her tarafına bulanacak şekilde karıştıralım.

Servis tabağına aldığımız lokmalarımız hazır 🥰

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder