Alman Lokması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 şu bardağı un
Bulamak için:
- 3-4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Kızartmak için sıvı yağ
Alman Lokması Tarifi Yapılışı
- Karıştırma kabına öncelikle yoğurt yumurta şeker kabartma tozu ve vanilyayı alıp güzelce çırpma teli ile çırpalım.
- Sonra ununu ekleyelim bardak ölçüsü 200 ml. Hızlıca karıştırarak hamurumuzu elde edelim.
- Bunları yaparken ocakta bir taraftan yağımızı kızdıralım. Yağ çok fazla kızmayacak.
- Hamuru tatlı kaşığı ile alalım başka bir tatlı kaşığı ile de top şeklinde ısınan yağa dökelim.
- Bu aşama da ocak çok harlı yanmamalı. Hamurlar yağda kızardıkça kendileri dönecekler.
- Pişen hamurları kağıt havlu serili kaba alalım.
- Başka bir kapta tarçın ve şekerimizi karıştıralım ilk sıcağı çıkan lokmalarımızı içine koyup her tarafına bulanacak şekilde karıştıralım.
Servis tabağına aldığımız lokmalarımız hazır 🥰
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder