6 Aralık 2020 Pazar

Ev Ekmeği (Gömeç) Tarifi

 

Ev Ekmeği (Gömeç) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 paket maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı tuz
  • 1,5 kg un

Ev Ekmeği (Gömeç) Tarifi Yapılışı

  1. Sütü suyu şeker tuz ve mayayı derin bir kapta karıştırıp yağıda döktükten sonra unu azar azar ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur yapalım.
  2. Sonra önce poşetle kapatarak üzerini kapatıp hamuru 1 saat mayalamaya bırakıyoruz.
  3. Sonra tepsileri yağlayıp mayalanan hamuru orta boy mandalina büyüklüğünde kopartıp yuvarlayıp tepsiye sıralıyoruz.
  4. Hepsini o şekilde bitirip sonra elimizi hafif ıslatıp bütün bezelere hafif elimizle basalım .
  5. Çok değil hafifçe yassıltıyoruz üzerlerini kapatıp 1 saatte tepside mayalayıp sonra 230 derece fırında pişiriyoruz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder