Ev Ekmeği (Gömeç) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı ılık su
- 2 paket maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı tuz
- 1,5 kg un
Ev Ekmeği (Gömeç) Tarifi Yapılışı
- Sütü suyu şeker tuz ve mayayı derin bir kapta karıştırıp yağıda döktükten sonra unu azar azar ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur yapalım.
- Sonra önce poşetle kapatarak üzerini kapatıp hamuru 1 saat mayalamaya bırakıyoruz.
- Sonra tepsileri yağlayıp mayalanan hamuru orta boy mandalina büyüklüğünde kopartıp yuvarlayıp tepsiye sıralıyoruz.
- Hepsini o şekilde bitirip sonra elimizi hafif ıslatıp bütün bezelere hafif elimizle basalım .
- Çok değil hafifçe yassıltıyoruz üzerlerini kapatıp 1 saatte tepside mayalayıp sonra 230 derece fırında pişiriyoruz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder