8 Aralık 2020 Salı

Patlıcan Kebap Tarifi

 

Patlıcan Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 patlıcan
  • 300 gram yağlı kıyma
  • 2 domates
  • 2 soğan
  • 6 sivri biber
  • 3 kaşık zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber

Patlıcan Kebap Tarifi Yapılışı

  1. Kıymayı baharatla karıştırıp dolapta dinlendirelim.
  2. Sebzeleri yıkayıp ayıklayalım.
  3. Patlıcanları uzunluğuna göre 3 veya 4 parça olacak şekilde keselim.
  4. Domatesi ve soyulmuş soğanları dörde bölelim.
  5. Her patlıcan parçasının araya bir köfte gelecek şekilde köfte yuvarlayıp yerleştirelim.
  6. Patlıcanı elimize alırsak yapışması daha kolay olur.
  7. Biber ve diğer sebzeleri aralara yerleştirelim.
  8. Üzerine zeytinyağını dökelim.
  9. Fırının en son derecesini açıp fırına verelim üstü pişince de üst pişiriciyi kapatalım.
  10. Böyle 1. 5 saat pişmeli.
  11. Patlıcanlar tazeyse mükemmel pişer yoksa sert olur.
  12. Pide ve salatayla servise alalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder