Patlıcan Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 patlıcan
- 300 gram yağlı kıyma
- 2 domates
- 2 soğan
- 6 sivri biber
- 3 kaşık zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pul biber
Patlıcan Kebap Tarifi Yapılışı
- Kıymayı baharatla karıştırıp dolapta dinlendirelim.
- Sebzeleri yıkayıp ayıklayalım.
- Patlıcanları uzunluğuna göre 3 veya 4 parça olacak şekilde keselim.
- Domatesi ve soyulmuş soğanları dörde bölelim.
- Her patlıcan parçasının araya bir köfte gelecek şekilde köfte yuvarlayıp yerleştirelim.
- Patlıcanı elimize alırsak yapışması daha kolay olur.
- Biber ve diğer sebzeleri aralara yerleştirelim.
- Üzerine zeytinyağını dökelim.
- Fırının en son derecesini açıp fırına verelim üstü pişince de üst pişiriciyi kapatalım.
- Böyle 1. 5 saat pişmeli.
- Patlıcanlar tazeyse mükemmel pişer yoksa sert olur.
- Pide ve salatayla servise alalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder