Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo barbunya
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı şeker
- Zeytin yağı
- Limon
- Tuz
Üzerine;
- Maydanoz
Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı
Merhabalar,.
- Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında kavuralım peşinden havuç ve salçayı ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Patatesleri ekleyelim biraz daha kavuralım ve barbunyaları ilave edelim.
- Şeker, tarçın ve tuzu ekleyelim 5 -6 damla da limon sıkalım, üzerini geçecek kadar sıcak ilave edip pişmeye bırakalım.
- Piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım üzerine maydanoz serpip servis edebiliriz.
Afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder