9 Aralık 2020 Çarşamba

Barbunya Pilaki Tarifi

 

Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo barbunya
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Zeytin yağı
  • Limon
  • Tuz

Üzerine;

  • Maydanoz

Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı

Merhabalar,.

  1. Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında kavuralım peşinden havuç ve salçayı ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  2. Patatesleri ekleyelim biraz daha kavuralım ve barbunyaları ilave edelim.
  3. Şeker, tarçın ve tuzu ekleyelim 5 -6 damla da limon sıkalım, üzerini geçecek kadar sıcak ilave edip pişmeye bırakalım.
  4. Piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım üzerine maydanoz serpip servis edebiliriz.

Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder