Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un ( tepeleme)
- 2 yemek kaşığı nişasta ( ben mısır nişastası kullandım )
- 1 adet vanilya
Dışı için:
- Hindistan cevizi, antep fıstığı
Bardak Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Tencereye vanilya hariç diğer malzemeleri alıp önce bir karıştıralım.
- Sütünü de ekleyelim ve ocağa alalım.
- Kaynayana kadar devamlı karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve vanilyayı ekleyelim.
- Uzun su bardaklarını suyla ıslatalım ve muhallebiyi paylaştıralım.
- İlk sıcaklığı çıkan muhallebilerimizi streç film ile kaplayıp buzdolabında en az 1 saat dinlendirelim.
- Düz bir pasta tabağına hindistan cevizi serpelim ve teker teker bardaktaki muhallebilerimizi tabağa alalım.
- Hindistan cevizine buladıktan sonra ikiye bölelim ve kağıt tatlı tabanına alalım.
- Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder