3 Aralık 2020 Perşembe

Bardak Tatlısı Tarifi

 

Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un ( tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı nişasta ( ben mısır nişastası kullandım )
  • 1 adet vanilya

Dışı için:

  • Hindistan cevizi, antep fıstığı

Bardak Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye vanilya hariç diğer malzemeleri alıp önce bir karıştıralım.
  2. Sütünü de ekleyelim ve ocağa alalım.
  3. Kaynayana kadar devamlı karıştıralım.
  4. Kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve vanilyayı ekleyelim.
  5. Uzun su bardaklarını suyla ıslatalım ve muhallebiyi paylaştıralım.
  6. İlk sıcaklığı çıkan muhallebilerimizi streç film ile kaplayıp buzdolabında en az 1 saat dinlendirelim.
  7. Düz bir pasta tabağına hindistan cevizi serpelim ve teker teker bardaktaki muhallebilerimizi tabağa alalım.
  8. Hindistan cevizine buladıktan sonra ikiye bölelim ve kağıt tatlı tabanına alalım.
  9. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder