Portakallı İrmik Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1-2 yemek kaşığı portakal rendesi
- 100 gr margarin
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 büyük boy yumurta (3 orta-küçül boy)
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 1 portakal
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Portakallı İrmik Pastası Nasıl Yapılır?
- Sütü, irmiği ve portakal rendesini kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.
- 1 adet portakalı soyup küp küp doğrayın sos tenceresinde 3 yemek kaşığı toz şeker ile fazla ezmeden pişirin.
- Sütlü irmikli karışım piştikten sonra ocağın altını kapatıp içine 100gr margarin ve 1 su bardağı toz şekeri ekleyin ve spatula ile karıştırın.
- Karışım ılıdıktan sonra 2 büyük boy yumurtayı ve bir paket vanilyayı ekleyin. Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba dökün ve üstüne portakalı ekleyin.
- 200 derecede 40 dakika pişirin ve çıkarmadan fırından 5 dakikada sıcaklığında bekletin. Bir gece buzdolabında bekletip servis etmenizi öneririm. AFİYET OLSUN 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder