Bazlama (Sade Ve Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler
- 1’er su bardağı ılık su ve süt
- 1 paket @mutfağınyıldızı ekşi mayalı ekmek harcı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Aldığı kadar un(5-6 su bardağı yaklaşık) ele yapışmayan hamur olacak
Patatesliler için
- 1 haşlanmış patates
- 1 küçük soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz zeytinyağ karabiber
Bazlama (Sade Ve Patatesli) Tarifi Yapılışı
- Patatesleri haşlayıp ezecek ile eziyoruz. Soğanı küp doğrayıp ısınan yağda soteliyoruz. Ezilmiş patatesleri salça tuz ve baharatı da ekleyip karıştırarak soteliyoruz. Patates ve salça özleşince altını kapatıyoruz.
- Hamur için su süt şeker ve mayayı bir kapta karıştırıyoruz.
- Yağ ve unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
- Tuzu da ekleyip un ekleyerek yoğuruyoruz. Kıvam alan hamuru ben akşamdan yoğurduğu için buzdolabı poşetinde hava almayacak şekilde sabaha kadar (balkonda) beklettim.
- Sabah tezgahı hafif unlayıp hamuru çok yormadan gazını alıyoruz.
- Bezelere ayırıp üzerini örtüyoruz.
- Un serperek bezeleri açıyoruz.
- Üzerlerini örtüp 10-15 dakika dinlendiriyoruz.
- Patatesli olanları da bazlamayı büyük bir şekilde açıp ortasına harçtan koyup beze şeklinde kapatıyoruz.
- Merdane ile dikkatlice hamur ve patatesi dağıtmadan tekrar açıyoruz.
- Isınmış tavada iki yönlü pişiriyoruz. Pişirirken püf noktası; bazlamayı sık sık çevirerek pişirmek. Bu şekilde pofidik bazlamalar yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder