7 Aralık 2020 Pazartesi

Bazlama (Sade Ve Patatesli) Tarifi

 

Bazlama (Sade Ve Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1’er su bardağı ılık su ve süt
  • 1 paket @mutfağınyıldızı ekşi mayalı ekmek harcı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Aldığı kadar un(5-6 su bardağı yaklaşık) ele yapışmayan hamur olacak

Patatesliler için

  • 1 haşlanmış patates
  • 1 küçük soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz zeytinyağ karabiber

Bazlama (Sade Ve Patatesli) Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri haşlayıp ezecek ile eziyoruz. Soğanı küp doğrayıp ısınan yağda soteliyoruz. Ezilmiş patatesleri salça tuz ve baharatı da ekleyip karıştırarak soteliyoruz. Patates ve salça özleşince altını kapatıyoruz.
  2. Hamur için su süt şeker ve mayayı bir kapta karıştırıyoruz.
  3. Yağ ve unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  4. Tuzu da ekleyip un ekleyerek yoğuruyoruz. Kıvam alan hamuru ben akşamdan yoğurduğu için buzdolabı poşetinde hava almayacak şekilde sabaha kadar (balkonda) beklettim.
  5. Sabah tezgahı hafif unlayıp hamuru çok yormadan gazını alıyoruz.
  6. Bezelere ayırıp üzerini örtüyoruz.
  7. Un serperek bezeleri açıyoruz.
  8. Üzerlerini örtüp 10-15 dakika dinlendiriyoruz.
  9. Patatesli olanları da bazlamayı büyük bir şekilde açıp ortasına harçtan koyup beze şeklinde kapatıyoruz.
  10. Merdane ile dikkatlice hamur ve patatesi dağıtmadan tekrar açıyoruz.
  11. Isınmış tavada iki yönlü pişiriyoruz. Pişirirken püf noktası; bazlamayı sık sık çevirerek pişirmek. Bu şekilde pofidik bazlamalar yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder