7 Aralık 2020 Pazartesi

Sütlaç Tarifi

 

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik pirinç
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastasi
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak pirincimizi yıkayıp 4 su bardağı su içinde arada karıştırarak pişiriyoruz. Lapa gibi olacak. ( arada karıştırmazsak pirinçler yapışır)
  2. Pirinçler pişerken kasede 1 su bardağı süt içine 1 yemek kaşığı buğday nişastasini ekleyerek eritiyoruz.
  3. İçinden 1 su bardağı aldığımız sütün geri kalanını pişen pirinçlerin üzerine ekliyoruz ve karıştırmaya başlıyoruz.
  4. Karıştırırken içine kasedeki buğday nişastalı sütü ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
  5. 5 dk sonra içine şekeri ilave ediyoruz.
  6. Orta ateşte yavaş yavaş sürekli karıştırıyoruz.
  7. Kaynamaya başlayınca içine vanilya ekliyoruz.
  8. Kısık ateşte toplam 35 dk yavaş yavaş karıştırıyoruz. Koyu kıvamlı bir çorba kıvamına gelecek.
  9. Piştikten sonra kaselere boşaltıp tarçınla süsleyebilirsiniz.
  10. Soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder