Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağından 1 parmak eksik pirinç
- 1 yemek kaşığı buğday nişastasi
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Sütlaç Tarifi Yapılışı
- İlk olarak pirincimizi yıkayıp 4 su bardağı su içinde arada karıştırarak pişiriyoruz. Lapa gibi olacak. ( arada karıştırmazsak pirinçler yapışır)
- Pirinçler pişerken kasede 1 su bardağı süt içine 1 yemek kaşığı buğday nişastasini ekleyerek eritiyoruz.
- İçinden 1 su bardağı aldığımız sütün geri kalanını pişen pirinçlerin üzerine ekliyoruz ve karıştırmaya başlıyoruz.
- Karıştırırken içine kasedeki buğday nişastalı sütü ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
- 5 dk sonra içine şekeri ilave ediyoruz.
- Orta ateşte yavaş yavaş sürekli karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca içine vanilya ekliyoruz.
- Kısık ateşte toplam 35 dk yavaş yavaş karıştırıyoruz. Koyu kıvamlı bir çorba kıvamına gelecek.
- Piştikten sonra kaselere boşaltıp tarçınla süsleyebilirsiniz.
- Soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder