2 Aralık 2020 Çarşamba

Bezelye Graten Tarifi

 

Bezelye Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kavanoz bezelye garnitürü
  • 1/2 (yarım) litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 (yarım) muskat cevizi
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • Karabiber
  • Tuz

Bezelye Graten Tarifi Yapılışı

  1. Yağ ve tereyağını ocağa alın.
  2. Yağ ısındıktan sonra unu ekleyin ve kavurun.
  3. Kavrulmuş una sütü ekleyin ve kaynayıncaya kadar karıştırın.
  4. Ardından muskat cevizini karışıma rendeleyin, karabiber ve tuzu ilave edin.
  5. Bezelye garnitürünü beşamel sosa ekleyin ve homojenize olana kadar karıştırın.
  6. Sonrasında fırın kabına alın.
  7. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve 200°c fırında 30-40 dk pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder